Beslutsångest!!

Har VÄLDIGT svårt å bestämma mig angående festen ikväll, att festa eller inte festa det är frågan! ;) har ingen som kan köra och vet inte riktigt om jag är sugen eller inte!


Mot stallet!

Är så där lagom seg efter gårdagen, nu ska jag i alla fall på knatte möte i stallet och sen blir det hem och städa! Mamma och bröderna kommer hem ikväll, slut på friheten! ;) sen får vi se om jag kanske drar förbi farmor en sväng och ev. drar på fest hos Sandra i klassen ikväll!


Chill!

Ligger i soffan å sover.. Snart kommer de lite folk å chillar!!


Du är vackrast i världen!

Skönhetsideal, varför finns det egentligen? Jo det är ett biologiskt fenomen, alltså något man föds med och som finns där från början. Män och kvinnor attraheras av en viss typ av kroppsform och vissa typer av fysiska egenskaper hos det motsatta könet. Men vad är det nu jag säger, om det jag säger är sant så skulle ju alla attraheras av samma typ av människa, och så är det ju inte! Eller? Är det så!? Från början vill alla män ha en kvinna med stora bröst och breda höfter, detta för att en kvinna som ser ut så rent fysiskt har bättre chanser att kunna föda upp bäst och flest ungar. Det är så vi fungerar, ni kan tjata och gnata hur mycket ni vill om medias påverkan och bla bla bla, jag tänker inte säga emot er. Men detta jag nu har förklarat är SANT! Vi fungerar precis som alla andra däggdjur och därför vill men ha den partner som är bäst lämpad att föröka sig med! Men sedan har vi det där med medias påverkan på hur vi ska se ut, och även detta finns det sanningar i! det finns studier som visar på hur viktigt grupptryck är och hur mycket vi påverkas av det! Som exempel kan vi ta Solomon Asch berömda konformitetsexperiment som gjordes redan 1940. Det gick ut på att sju till nio personer fick se ett kort med tre olika långa linjer och ett annat kort med en linje på, de skulle peka ut den linjen som var lika lång som den ensamma linjen, alla förutom en var inte riktiga försökspersoner utan de var införstådda i testet och skulle peka på fel linje och det som då hände när den riktiga försökspersonen skulle svara (näst sist/sist) var att han/hon svarade likadant som de andra oavsett om de svarade rätt eller fel! Detta visar på hur stark konformitet och grupptryck är! Om mänskan inte är kapabel att stå emot på en sådan enkel uppgift tvivlar jag på att hon är det när man dessutom lägger in värderingar i ”beslutet”. Det är ju precis detta som media är det är något som skapar ett väldigt starkt grupptryck! Så om media säger att man ska vara pinnsmal och inte ha några förmer så kommer vi att ”tycka” så. Jag tycker att vi ska kämpa mot att tycka precis som rubriken säger att Du är vackrast i hela världen, om alla säger det till alla så skulle många må mycket bättre, om vi hade den inställningen skulle världen kanske vara en lite bättre och vackrare plats!

veckans ridning!

insåg att jag totalt glömt bort bloggen ingen! i veckan har jag bara ridit två gånger då jag var på BUP halva dan i måndags, inte va så kry på dan i tisdags osv. jag har i alla fall ridit WE på Aller sötisen två gånger! och nääääääästran bestämt mig för att starta honom i en klubb WE om de kommer nån sån snart, det ända jag i så fall är orolig för är galoppen i dressyren... men men vi får väl öva på de! jag Sandra och Josefine ska hjälpas åt å rida honom vecka 6 o 7 när de flesta andra hästarna vilar och det inte är några vanliga ridlektioner utan bara teori!

RSS 2.0